2017/05/05

¿CÓMO ESTOY?

Viimeiset kuukaudet, mitä ne ovat pitäneet sisällään?

Maaliskuun täytti stressi. Nenän edessä oli kasoittain kirjoja, joiden sisältöjä tankattiin vauhdilla. Haasteita, joiden eteen aherrettiin enemmän ja vähemmän täysillä. Ahdistusta, hermoromahduksia ja valvottuja öitä. Taistelua omien tavoitteiden saavuttamiseksi, taistelua siitä, mitkä asiat ovat tärkeysjärjestyksessä ensimmäisinä. Henkistä vääntöä, fyysistä väsymystä. Tähän astisista haasteista maaliskuun haasteet olivat ylivoimaisesti raskaimpia ja pääasiassa nekin johtuivat omista, korkeista, tavoitteista. Tavoitteista, joiden epäonnistumiselle en antanut pääkopassani tilaa. Tavoitteista, joissa onnistuminen olisi ollut yksi elämän kohokohdista - mutta homma taisi mennä "vähän" ylitse? Kantapään kautta päädyttiinkin oppimaan, että joskus on hyvä vaan myöntää itselleen, ettei johonkin pysty tai ettei henkiset voimavarat enää yksinkertaisesti riitä. Ja sitten madalletaan tavoitteita sen mukaan.. 

Huhtikuun alkaessa mieliala nousi. Kirjoitusten jälkeen oli pakko irrottautua oppikirjoista täysin ja nauttia omasta olostaan, vapaudestaan ja rauhastaan. Kolmen viikon täyskieltäytyminen opiskelusta oli paikallaan ja sekin aika oikeasti levättiin. Rauhoituttiin. Heitettiin ajatukset naulakkoon - ja ihan vaan oltiin. Katseltiin televisiota yöhön ja nukuttiin ohi keskipäivän. Tartuttiin pitkästä aikaan kameraan, valokuvattiin ja nautittiin aurinkoisesta säästä, vaikka pakkasella vielä oltiinkin. 

Kohokohtana oli kuun puolessa välissä matka kohti Mikkeliä ja Jyväskylää. Otin elämää niskasta kiinni ja aikataulutin mun päivät etukäteen - niin, että pystyin muun tekemisen ohella myös lukemaan. Tein asioita, joita en ole tehnyt moneen vuoteen. Kävin ratsastamassa kuuden vuoden tauon jälkeen ja pääsin palaamaan siihen vanhaan, joka joskus oli todella suuri osa mun elämää. Sen lisäksi vietin aikaa sukulaisten kanssa ja tapasin yhden nettikavereistani ensimmäistä kertaa. Tutustuin Jyväskylään ja kirjaimellisesti ehkä vähän ihastuinkin tuohon kaupunkiin. Se viikko oli täydellinen, ja siihen viikkoon palaisin, jos voisin. Jos sen vain saisin takaisin. Sillä viikolla koin niin paljon asioita, jotka vain ja ainoastaan hymyilyttää jälkikäteen.

Tästä sitten jatketaan. Kohti pääsykokeita, kohti valmistujaisia. Kohti uusia haasteita ja vauhdilla kohti kesää.  DSC_0083DSC_0082

14 kommenttia

 1. Jes, ihanaa kuulla susta näin tauon jälkeen! :-) Toivottavasti kirjotukset meni hyvin, haetsä nyt sinne POLAMKiin vai..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä jutuista oli tarkoitus kuulla seuraavassa postauksessakin, mutta vastaan nyt kuitenkin.

   En hae PolAmkiin, sillä mun näkökyky ei tällä hetkellä riitä. Se ei silti poista sitä mun suunnitelmista, sillä todennäköisesti painallan jossain vaiheessa silmieni kanssa laserleikkaukseen ja haen poliisikouluun sen jälkeen. Mutta lähiaikoina sinne en ole siis pääsemässä :D Hain nyt kevään yhteishaussa sitten Oikeustieteelliseen Rovaniemelle, Joensuuhun ja Turkuun..

   Ja ps. <3

   Poista
 2. Tuli jotenkin rauhallinen ja kotoisa olo, kun luin sun postausta ja muutenkin kävin blogia läpi. Tosi kiva, kaikkea hyvää sulle!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä hurjasti luku-urakkaan ja pääsykokeisiin! :)

  VastaaPoista
 4. Nyt pitää nauttia, kun kirjoitukset on selätetty vaikkakin oma rutistushan ne pääsykokeet on myöskin! Tsempit pääsykokeisiin :)

  aveclotta.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Vitsi sun blogissa on ihana tyyli! Ja kirjotat tosi kauniisti :)!

  http://tarunmaailmassa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 6. Sulla on tosi kaunis blogi ja kirjotustyylis on aivan ihana <3 Joskus sun blogia luinkin, mutta lakkasin lukemasta kun postauksia ei tullut - muttaa, kiva kun oot taas täällä, jään seuraileen :-)

  https://millattt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa seuraamaan! <3

   Ja jeps, tässä ollut abivuotena melko paljon muuta mietittävää, eikä koneelle ole oikein ehtinyt - puhumattakaan siitä, että mulla ei ollut edes toimivaa konetta ennen tammikuun loppua :D

   Poista
 7. Tosi kauniita kuvia ja persoona tulee kivasti tekstistä esiin :)

  http://simplylovingstyles.blogspot.fi

  VastaaPoista