2017/02/18

PENKKARIT 2017

Torstai.

Se päivä oli iloa, onnea. Naurua, hymyä, raikuvaa huutoa ja laulua. Ilmassa heiluvia käsiä, hyppyjä, tanssia. Meteliä, joka kumpusi suuresta, onnellisesta ja helpottuneesta joukosta lukionsa päättäviä abeja. Silloin oltiin pääosassa, silloin huudettiin täysillä TJ nollaa, kiusattiin pienempiämme ja laulettiin huonoilla lauluäänillä täysillä, välittämättä ympäröivistä ihmisistä. Irroteltiin, nautittiin. Korkattiin virallisesti lukuloma ja jätettiin lukion oikeat koulupäivät lopullisesti taakse. Vietettiin viimeisiä hetkiä vuosiluokkamme kesken. Sen porukan kesken, johon kaikesta huolimatta tunsin kuuluvani. Sen porukan, jonka tulen aina muistamaan enemmän tai vähemmän onnellisista ja ratki-riemukkaista hetkistä.  Torstai oli ikimuistoinen, onnellinen ja koomainen päivä.

Torstai oli lukion päättämisen juhlaa, abivideota, karkkien heittelyä, vilkutuksia. Pukeutumista, hassuttelua. Sitä odotettiin, sitä stressattiin. Sitä vietettiin parhaimman porukan keskellä: ystävien, jotka teki juuri tästä lukiosta mulle parhaimman paikan opiskella. Ystävien, joiden ansiosta jaksoin raahautua miltei jokaiselle matematiikan oppitunnille, ja joiden ansiosta en romahtanut opiskelutaakkaani täysin. Joiden kanssa jaettiin kaikki se stressi, onni ja ilo, jotka lukio toi nenän eteen. 

Mulle parempaa paikkaa opiskella ei olisi ollutkaan. Kiitokset kuuluu kaikille, jotka teki tästä matkasta upean (ja ei-niin-kamalan-stressaavan). Ystäville, opiskelutovereille. Kumppanille, läheisille. Niille, jotka olivat mukana miltei joka hetkessä. Niille, jotka olivat tukena, kaverina, kun tarve vaati
Kiitos v.lk -14 ja Kuopion Lyseo.  
DSC_0948

34 kommenttia

 1. Ääää, en oo taaskaan sulle vähään aikaan kommentoinut! Okei, mulla oli sun viime postauksen aikaan (kun postasit Espanjasta Novilunioon) kommentointitauko + blogitauko päällä, enkä kommannut kenellekään, en jaksanut. Mutta silti, sun blogit ovat semmoista kultaa että mä haluaisin vaan kommata joka postaukseen. Enkä mä vaan saa mielestäni aatetta, että mä haluaisin myös sut tavata joskus tulevaisuudessa. :3 Oon tainnut tästä mainita jo aikoja sitten, kun olit vaan mun lempiblogin pitäjä, nyt ollaan juteltu privasti melko pitkään ja oot kertonut mulle sellaisiakin asioita, joita ei joka jannulle kerrota :D Joten olettaisin, etten mäkään oo enää pelkkä sun blogien lukija, vaikka oonkin lukenut Noviluniota ihan hirveän pitkään :D Muistan yhä elävästi, kun sen nimi oli you can be a superman ja sulla oli semmoiset vaaleanruskeat hiukset ja edessä oli blondit raidat XD Ja joo, kyllähän se tyyli sopi sulle tosi hyvin, mutta nykyään en voisi enää kuvitellakaan sulle semmoista hiustyyliä :D

  Ägh, aika on mennyt tosi nopeaan O.O Hassua ajatella, että siitä mun koulusta, jota sulle joskus niin kovasti hehkutin, on kulunut jo kolme vuotta... tuntuu, että maksimissaan vuosi sitten mä sen aloitin, ää! Mutta mäkin oon kasvanut ihmisenä siitä ajasta, mikä on ihan hyvä. Onnea sulle, ihana Jenna, että pääset lukion läpi ja tsemppiä tulevaisuuteen ♥ Mä odotan sun seuraavia blogipostauksia ja toivon sun rinnalla, että pääsisit joskus sinne poliisikouluun! Ja jos se poliisikoulu jää näöstä kiinni; voiko sen näköongelman korjata poliisikouluun pyrkiessä laserleikkauksella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos Jenni!! <3 Aika on tosiaan menny aivan todella vauhdilla ohi ja on niin jäätävää muistella noita aikoja :D.. Millainen olin silloin jne jne, en voisi kuvitellakkaan itseäni enää sellaiseksi :D Todellakin pitää vielä joskus nähdä!

   Tosiaan, nyt se poliisikoulu jää ainakin vähän taka-alalle, kun selvisi, ettei mun näkökyky sinne riitäkään. Noh, mutta seuraava tavoite onkin kerätä sitä rahaa laserleikkausta varten ja yrittää sitten uudestaan! Eli joo, voi!

   Poista
  2. Suosittelen, ettet ikinä mene tapaamaan Jenniä. Ihan vitun petollinen, empatiakyvytön kusipää, joka vain käyttää ihmisiä viihdykkeenä ja testikappaleina. Hän ei näe heitä ystävinä tai ihmisinä, niin kuin normaalit. Kidutti epäilemättä myös sen hamsterinsa kuoliaaksi.. Psykopaatti. Jennin kaltaisten ihmisten pitäisi vain jättää syntymättä tähän maailmaan. Jenni on sekopää, joka luulee olevansa hyvä ihminen, suoranainen jumalolento. Kaikki hänen ystävänsä ovat hänen kanssaan, koska pelkäävät olla Jennin kanssa riidoissa. Jenni on tarpeettoman julma heille, jotka ovat uskaltaneet laittaa häneen välit poikki. Jenni myös jätti koulunsa kesken, joka kertoo laiskuudesta. Kaikki muut menevät kouluun tai töihin, mutta ei Jenni. Minäkin lähden kohta ajamaan töihin, koska olen kunnollinen kansalainen. Surullista, että Jennin kaltaisia tyranneja on olemassa, jotka päättävät valita sossun luukulla elämisen tekemättä mitään koko elämänsä aikana..

   Poista
  3. Mulla on pieni aavistus siitä, kuka olet, oi rakas anonyymini.

   Olisiko sinunkin aika siistiä suusi tai suoltaa tätä paskaa ihan nimellisenä ja omalla naamallasi? Olet kuitenkin luultavasti yli 18-vuotias, mutta silti elät yhä siellä 13-vuotiaan ajatusmaailmoissa. Eikö sulle ole koskaan kukaan ikinä missään ja milloinkaan opettanut, että nettiin ei julkaista ihan mitä vaan? Että riidat olisi hyvä setviä kahden kesken, ei julkisesti? Kyllä sun pitäisi jo tietää ja osata.

   On naurettavaa ja erittäin lapsellista, että tulet jauhamaan mulle paskaa Jennistä, MUN blogiin, vastaamalla JENNIN kommenttiin. Kyllä tässä vaiheessa sunkin kannattaisi katsoa peiliin. Et sä sen parempi ihminen ole itsekkään. Ja voi kyllä, tiedän jo asian laidan jokaisessa mainitsemassasi asiassa, ja todistit juuri itse olevasi aivan jäätävä tampio.

   Vituttaa sinun kaltaiset ihmiset. Ihmiset, jotka tekevät toisen elämästä mahdollisimman hankalaa, epämiellyttävää ja kurjaa, vetämällä tällaista tekstiä ASIAAN KUULUMATTOMIEN ihmisten blogeihin tai muuhun mediaan. Paljastamatta omaa henkilöllisyyttäsi ja kärjistämällä asiat aivan mahdottomaksi. Se, että mä olen Jennin kaveri, ei kuulu sulle millään vitun tavalla. Se ei ole sinun asiasi, eikä sen pitäisi liikuttaa sun nokkaasi ollenkaan. Ja sä oot aivan väärässä, jos luulit, että tekstisi vaikuttaa minun ja Jennin väleihin millään tavalla. Koska sitä se ei tee.

   Siispä, surullista, että sinun kaltaisiasi tyranneja on olemassa. Psykopaatti taitaa olla siellä toisella puolella näyttöä ja sitä rataa. Suosittelisin oikein lämpimästi kaivamaan ne herneet pois sieltä nenästä ja siirtyä oikeasti aikuisikään. Kasvaa ja oppia, ettei näin toimita. Sä teet kommentissasi ihan hirveitä väittämiä, joista puoletkaan ei ole totta - ja se on erittäin surullista. Sun kaltaisia, pahan olon levittäjiä, ei pitäisi olla olemassa.

   Ole hyvä, kommentoi seuraavalla kerralla nimellisenä ja ota vastaan se paska, mitä saat ihmisiltä, jotka välittää toisista - niistä ihmisistä, joita sä julkisesti mollaat ja joista sä julkisesti levität paskaa. Jokaisella on kaikkeen syynsä, mutta mikään ei oikeuta tällaiseen.

   Vai onko susta kiva saada tulevaisuudessa syyte kunnianloukkauksesta?

   Tiedän, ettei Jennikään kaikkia asioita hoida, niin kuin pitäisi – yksityisesti. Mutta helvetti, sä vedät jo ylitse sillä, että tuut mun blogiin heittämään tällaista kommenttia. Mitä sä luulit hyötyväsi?

   Poista
  4. No, mitä se kertoo sinun mielestäsi Jennistä, että hän vihaa anonyymeja? Minun mielestäni se kertoo sen, että hän ei hyväksy kaikkia semmoisina, kuin he ovat. :--) Joka taas kertoo ahdasmielisyydestä ja paskapäisyydestä.

   Minua kyllä kiinnostaa tuo, että tietäisit kuka olen. Olisi mielenkiintoista kuulla. :-)

   Poista
  5. Sana "vihata" on tässä yhteydessä turhan rankka, mutta ei se silti kerro mitään siitä, hyväksyykö Jenni kaikki sellaisena kuin he ovat. "Kaikki" on myös hieman liioiteltua, koska en usko, että kukaan tässä maailmassa hyväksyy kaikkia ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Se ei suinkaan kerro "paskapäisyydestä" tai "ahdasmielisyydestä", mutta voithan sä sitä siksikin kutsua. Samat sanat pätee silloin myös hyvin luultavasti sinuun, vai voitko puhtaalla omalla tunnolla (ja edelleen, kasvollisena ja nimellisenä) sanoa hyväksyväsi hyväksikäyttäjät, murhaajat yms. rikolliset tai muut ihmiset, jotka poikkeavat toiminnallaan hyvin radikaalisti sinun arvoistasi ja moraalistasi? Vai kuvitellaanko tilanne, jossa henkilö X kiduttaa sinun läheistäsi henkisesti - ja fyysisesti - ja päätyy loppujen lopuksi murhaamaan hänet - hyväksyisitkö hänet silti sellaisena kuin hän on? Tai miten on, hyväksyisitkö sen henkilön sellaisena kuin hän on, jos hän raiskaisi tyttäresi - tai kenties sinut?

   Uskallan väittää, että et. Ja se ei johdu "paskapäisyydestä" tai "ahdasmielisyydestä", vaan siitä, minkä kokee oikeaksi ja minkä vääräksi. Mitkä asiat ovat ristissä omien arvojen ja moraalin kanssa.

   Samalla tapaa Jenni voi "vihata" anonyymejä (siis luultavasti juuri esimerkiksi sinua, ihmistä, joka jauhaa hänestä paskaa sosiaalisessa mediassa asiaan kuulumattomille henkilöille), koska kokee heidän toiminnan vääräksi.


   Sinua saa kiinnostaa ihan mikä tahansa, koska mä en sulle paljasta luultavasti koskaan, keneksi sua luulen/kuka sun tiedän olevan. Sä olet nimetön ja kasvoton - sä voit halutessasi kusettaa kuka sä olet (kieltää olevasi se kuka luulen sinun olevasi, vaikka olisit hän), joten mietitään vaan hetki, miksi en sitä sinulle paljasta.

   Minusta olisi sitten taas mielenkiintoista kuulla, miksi jauhat mulle anonyyminä mun blogissa? Asia ei kuulu millään tavalla tänne, joten otatko vaikka yhteyttä muualla sosiaalisessa mediassa. Mielelläni sinun kanssasi vaihtaisin pari sanaa esimerkiksi Facebookissa (Jenna Väisänen), sähköpostitse (jenna_vaisanen@hotmail.com) tai Instagramin DM:ssä (jennavaisane).

   Jos et kuitenkaan uskalla omalla naamallasi, niin älä jauha tännekään. Susta vaan huokuu siinä vaiheessa vaan ja ainoastaan se fakta, ettet seiso sanojesi takana, etkä halua mahdollisesti pilata omaa mainettasi ja esiintyä kiusaajana julkisesti.

   Poista
 2. Oi kuinka ihana kirjoitus! Tosi kiva asu!
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Ihastuin tohon banneriin sekä tapaan miten olit kirjottanu tän postauksen ♥
  Oon kuullu nii monelta kuinka hauska penkkaripäivä oli että vähän kaduttaa etten itse päässyt silloin niitä viettämään kun omalla kohdalla se tuli.

  http://paula-beautyqueen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Penkkarit oli kyllä ikimuistoinen päivä! Itse olin seepra :D
  Kiva blogi sinulla, liityin lukijaksi :)

  http://kanervaneuvonen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep oli kyllä! Huomasinkin, kun tsekkasin blogisi. Ihana asu!
   Kiitos ja tervetuloa seuraamaan <3

   Poista
 5. Niin ihana postaus! Kauniisti kirjoitettu (:

  millatt.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Kirjotat kyllä ihan älyttömän hyvin! Ihania kuvia myös. Tuli kyllä ikävä omaa penkkaripäivää, jonka vietin viime vuonna :)

  http://hennaino.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Oi vitsit, miten sujuvaa ja värikästä kieltä käytät sun postauksissa! Näitä on älyttömän kiva lukea, osaat pukea ihan tavallisetkin asiat sanoiksi jotenkin todella spesiaalilla tavalla! :-)

  http://adaemmimaaria.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Ihanan laadukkaat kuvat ja kirjoitat todella taitavasti, ihanaa luettavaa! :)

  http://by-immu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 9. Ihana postaus, penkkarit on kyllä ikimuistoinen juttu!


  http://www.harrietgripenberg.com/

  VastaaPoista
 10. Wau mikä blogi! Tykkään ulkoasusta ihan älyttömästi ja varsinkin laadukkaista kuvistasi. Panostat selvästi blogiisi, sekä tekstin sisältöön mikä näkyy tässäkin postauksessa. I like! ♥

  http://misslittlemarie.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 11. Tää postaus oli aivan ihana! Itsekin juhlin penkkareita viime viikolla ja sen takia tuohon tekstiin pystyi samaistumaan tosi hyvin.

  Written by Neea

  VastaaPoista
 12. Mä niin tykkään lukea penkkari postauksia, ne on aina niin ihania ja iloisia! Tosi kivat asut teillä! :-)

  http://elamaasekasorronkeskella.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Moro! Linkkasit aikoinaan blogisi mun linkkaa blogisi -postaukseen ja siitä tuli yksi mun suosikeista. :-)
  https://illicit-hiraeth.blogspot.fi/2017/02/link-your-blog-favourites.html

  VastaaPoista
 14. Ihania iloisia kuvia, toi sun hymy saa muutkin hymyilemään! Penkkarit on kyllä se syy hymyilä ja kirjotat tosi hyvin ja luontevasti :)

  VastaaPoista
 15. Kerrassaan ihana postaus ja oikein sulosia nuo kuvat! <3 Muutenkin blogisi vaikutti kivalta ja pidän todella paljon blogisi ulkoasusta & liityin lukijaksi! :-)

  sinunvaikkahajoat.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän kovasti ja tervetuloa seuraamaan! :)

   Poista